Viltgryta

Med ingredienser som ofta finns hemma gör du snabbt denna goda viltgryta!

Ingredienser
4 port
2 pkt renskav
Arla smör-&rapsolja
3 dl Kelda sås Klassisk gräddsås
1/2 dl vatten
2 msk vinbärsgelé eller saft

vilt

Gör så här
Stek fryst renskav i smör-&rapsolja i en stekpanna tills det får färg. Häll i såsen, vatten, gelé eller saft. Låt koka ca 5 min. Rotsaker och potatis passar bra till.

Kryddtips!
Strö över hackade enbär, persilja och timjan.

 

Boeuf bourguignon / burgundisk gryta

Boeuf bourguignon är en mustig köttgryta som även kallas burgundisk gryta. Rött vin, sidfläsk, vitlök och champinjoner bidrar till köttgrytans goda smak.

Ingredienser

4 port
600 g benfritt nötkött, högrev eller bog
Arla smör-&rapsolja
1 tsk salt
1 krm svartpeppar
1 1/2 msk vetemjöl
1 msk tomatpuré
3 lagerblad
1 tsk timjan
2 dl rödvin
2 1/2 dl köttbuljong
100 g rökt sidfläsk
8 steklökar
2 vitlöksklyftor
200 g färska champinjoner

biff

Gör så här
Skär köttet i bitar. Bryn köttet runt om i smör-&rapsolja i en stekpanna. Lägg över det i en gryta. Krydda med salt och peppar. Rör i mjöl, tomatpuré, lagerblad och timjan. Häll på vin och buljong. Låt grytan koka under lock ca 1 1/2 tim. Strimla fläsket. Skala och dela ev lökarna. Skala och hacka vitlöken. Dela ev svampen. Stek fläsk, lök, vitlök och svamp i smör-&rapsolja i stekpannan. Lägg ner det i grytan och låt allt koka ytterligare ca 10 min. Strö gärna över hackad persilja och servera med kokt potatis.

Both comments and pings are currently closed.
Powered by WordPress | Designed by: Free WP Themes. | Thanks to Best Free WordPress Themes, Find WordPress Themes Free and Free WP Themes