Thai fish cakes – Thai fiskkakor

I dag gjorde jag dessa fantastisk goda Thai fish cakes med massor av smak och goda kryddor till middag. Jag har tidigare lagt upp ett recept på danska fiskefrikadeller, som också är helt fantastiska, men i dessa fish cakes får du lite fler exotiska smaker och hetta från chili och kryddor. Vi åt fiskkakorna med kokt koreanskt/japanskt ris (rundkornigt), en asiatisk chiliinlagd gurka och en koreansk sidorätt (namul) av spenat med sesamolja, salladslök och sesamfrön (som man kan se på bilden). Till hade vi en liten klick av den starka koreanska såsen gochujang, blandat upp med en aning vatten för att det inte skulle bli alldeles för starkt. Thailand möter Korea helt enkelt! Man skulle också kunde äta dem till en god nudelsallad med grönsaker och asiatisk marinad. Receptet är från Jennie Walldéns kokbok ”Smaker i mitt hjärta”, men jag har modifierat det lite efter min smak.

thai

Ingredienser Thai fish cakes:
400 g vit fisk
1 ägg
1 röd chili, urkärnad och finhackad
2-3 salladslök, finskivade
1 msk fish sauce
1 1/2 tsk currypasta
1-2 msk mjöl
2 limeblad, finhackade
Hackad färsk koriander, efter smak
Lite peppar och salt
Olja till stekning

Så gör du thai fish cakes:
Lägg fisken, skuren i mindre bitar, i en matberedare och kör några varv. Tillsätt currypasta och limeblad och kör lite till. Jag tycker om att smeten är grovhackad och att fisken fortfarande har lite struktur, men man kan också köra den helt slät. Häll över smeten i en bunke och tillsätt resten av ingredienserna. Rör ihop till en tjock smet. Du kanske behöver justera med lite mer mjöl. Värm upp olja i en stekpanna och forma smeten till biffar. Stek biffarna i ungefär 2 min på varje sida eller tills de ser fina och gyllene ut. Ät med dom tillbehören som du tycker bäst om och njut!

Both comments and pings are currently closed.
Powered by WordPress | Designed by: Free WP Themes. | Thanks to Best Free WordPress Themes, Find WordPress Themes Free and Free WP Themes