Smågodis för feel good-läsare

Jenny Colgan har ni fått tips om av mig förut. Då hennes första bok om The Cupcake Café (andra delen inte omskriven här men i samma anda, och läsvärd den också). Kanske blir det fler i framtiden för i dagarna (imorgon) släpps Colgans nya bok, som fått titeln The Loveliest Chocolate Shop in Paris och låter som en sötsak den också.

Men idag om hennes för stunden senaste: Welcome to Rosie Hopkins Sweetshop of Dreams. Kvalificerad godsaksbloggarunderhållning, i synnerhet för anglofiler, andravärldskriget-buffs, smågodissnaskare och fans av feel good-litteratur.

Rosie Hopkins är 31 år och sjuksköterska – extraanställd sjuksköterska, sedan de drog in hennes fasta tjänst. Hon bor i London med sin pojkvän sedan åtta år, Gerard, där de lever ett lugnt och fridfullt liv, kanske lite för bekvämt rent av, tänker Rosie, men hon gillar det och vill egentligen inte ändra på något. Utom kanske att skulle kunna få Gerard fria. Och att de kanske skaffade familj tillsammans. Och förstås att hon fick en fast tjänst igen…

Så ringer Rosies mor från Australien där hon bor, och ber – tvingar – Rosie att åka ut på landet en tid för att ta hand om deras släkting Lilian, som inte har någon annan och inte längre klarar sig själv. Rosie är mycket skeptisk, ovillig rent av, men ingen annan kan ställa upp, och Rosie är ju trots allt sjuksköterska. Kanske kan hon dessutom tjäna lite välbehövliga pengar på det hela, då hon även blivit ombedd att se över den åldriga Lilians godisbutik och få den tillfixad och såld.

Welcome to Rosie Hopkins Sweetshop of Dreams handlar om precis detta: hur Rosie kommer till landsbygden för att restaurera både gammelmoster och godisbutik, och det äventyr detta blir. Det handlar också om Lilian och hennes ungdomstid i byn under andra världskriget, med matkuponger, danser, inkallningar, vänskap och allt däremellan.

Welcome to Rosie Hopkins Sweetshop of Dreams är en för sin genre underhållande historia, som man förstås kan ha sina invändningar emot här och där, men på det hela taget en söt och underhållande historia, berättad med underbar sarkastisk humor.

smågodis

Both comments and pings are currently closed.
Powered by WordPress | Designed by: Free WP Themes. | Thanks to Best Free WordPress Themes, Find WordPress Themes Free and Free WP Themes