Salsicca med ruccolamos

Här är en snabb och enkel vardagsrätt som ni kan laga i veckan; salsiccia med potatismos. Men moset blir lite ”roligare” när det smaksätts med ruccola. Gör så här:

  • Skala och dela några potatisar, du kan ta tre stycken per person. Koka potatisen i lättsaltat vatten. (Om du delar dem i bitar blir koktiden förstås mycket kortare).
  • Lägg en näve färska haricot verts i en kastrull med lättsaltat vatten. Koka de gröna rackarna i 4-5 minuter och häll sedan av vattnet.
  • Ringla lite olja över haricot vertsen, och krydda med lite örtkrydda. Blanda och låt det gröna vänta under lock.
  • När potatisen är nästan klar, känn med en sticka, så värm en stekpanna. Skär några snitt i salsiccian och stek i lite olja eller smör.
  • När potatisen sen är helt klar, och den ska vara rätt mjuk, så mosa den med potatisstompare eller elvisp. Tillsätt en generös klick smör, en skvätt mjölk eller grädde, samt en näve hackad ruccola. Rör om ordentligt och smaka av med salt och peppar.
  • Servera allt det goda!
Both comments and pings are currently closed.
Powered by WordPress | Designed by: Free WP Themes. | Thanks to Best Free WordPress Themes, Find WordPress Themes Free and Free WP Themes