Saffransbullar med mandelmassa och vit choklad

Ca 40 st

Ingredienser:saffransbullar
50 g jäst
100 g smör
5 dl mjölk
2 påsar saffran, ca 1 g
1 1/2 dl strösocker
1/2 tsk salt
ca 17 dl vetemjöl

Fyllning:
50 g rumsvarmt smör
200 g vit choklad
100 g mandelmassa
1 uppvispat ägg
Pärlsocker

Gör så här:
1. Smula ner jästen i en bunke. Smält smöret. Tillsätt mjölk och saffran och värm till fingervärme, ca 37 grader.

2. Häll lite av smör- och mjölkspadet över jästen. Rör om så att den löser sig samtidigt som du häller i resten av spadet.

3. Tillsätt socker, salt och mjöl. Arbeta degen tills den blir smidig.

4. Täck över degen och låt jäsa ca 30 min.

5. Dela degen i två delar och kavla ut en del i taget. Bred smör över degen. Riv mandelmassan och chokladen grovt med ett rivjärn och strö över. Rulla ihop och skär i skivor. Lägg sedan bullarna på plåt med bakplåtspapper eller i bullformar.

6. Låt jäsa 20-30 min.

7. Sätt ugnen på 225 grader. Pensla med uppvispat ägg och strö över pärlsocker. Grädda i mitten av ugnen 5-7 min.

Both comments and pings are currently closed.
Powered by WordPress | Designed by: Free WP Themes. | Thanks to Best Free WordPress Themes, Find WordPress Themes Free and Free WP Themes