Rödlöksmarmelad med chili

Rödlöksmarmelad med chili är gott som tillbehör till rätter med kött eller fisk, speciellt om det är grillat. Det är första gången jag har provat att ha i chili och det blev väldigt lyckat och ger lite sting till det söta och sura. Om du inte tycker om chili kan du förstås låta bli att ha i det. Egentligen vet jag inte om det heter rödlökschutney eller rödlöksmarmelad, men oavsett smakar det gott.

Jag brukar förvara rödlöksmarmeladen i en glasburk i kylen och ta fram lite då och då när menyn står på till exempel köttbullar eller kyckling. Man kan använda rödlöksmarmelad lite som man använder till exempel inlagd gurka. Det smakar super gott!

rödlöksmarmelad

Ingredienser:
4 stora rödlök, skalade
1 stor chili
ca. 1 msk olja
½ dl ättiksprit
2-3 msk socker
salt & peppar

Så gör du rödlöksmarmelad:
Halvera löken och skär dem i ganska tunna skivor. Hacka chilin fint. Värm upp lite olja i en gryta och lägg i löken och chilin. Stek på låg värme tills löken är mjuka, det kan ta 15-20 minuter. Tillsätt ättiksprit och socker och låt det sjuda tills vätskan är borta och löken är möra och mjuka, ca 10-15 min. Smaka av med salt och peppar.

Häll rödlöksmarmeladen på en glasburk med lock och ät som tillbehör till ex kötträtter.

Both comments and pings are currently closed.
Powered by WordPress | Designed by: Free WP Themes. | Thanks to Best Free WordPress Themes, Find WordPress Themes Free and Free WP Themes