RIMMAD TORSK MED PAPRIKA, OLIVER OCH CHORIZO

tapas – 10 portioner torsk

INGREDIENSER – TORSK
700 gr torskrygg
30 gr salt
300 gr vatten
INGREDIENSER – RAGU
3 st röda paprikor
1 dl svarta oliver
200 gr färsk chorizo
1 kruka bladpersilja
1 dl olivolja
GÖR SÅ HÄR
Torsk
Blanda salt och vatten tills saltet löst upp sig. lägg ner torsken i rimlagen. Låt ligga i 20 minuter och lyft sedan upp och torka av bitarna. ta lite av chorizofettet och pensla på torsken. Baka sedan i ugnen på ca 100 grader tills den har en innertemperatur på 42 grader.

Ragu
Dela chorizon i Skivor och stek på låg värme i en kastrull med olivolja i botten. Skär paprikan, i mindre bitar, lägg i paprikan kastrullen när chorizon släppt fett och börjar få en yta, sänk värmen lite till och sätt på ett lock. Sjud ca 1 tim och lägg sedan i de svarta oliverna . Smaka av med salt och servera, toppa med bladpersiljan.

Both comments and pings are currently closed.
Powered by WordPress | Designed by: Free WP Themes. | Thanks to Best Free WordPress Themes, Find WordPress Themes Free and Free WP Themes