Pannacotta med krusvinbärssås

Jag är en sån där irriterande person som nästan aldrig gör av med eller förlägger saker, men just nu håller vi på att flytta och någonstans bland ungefär 500 flyttkartonger gömmer sig receptet på krusvinbärssåsen jag gjorde till den här pannacottan (eller vinkrusbär som de ibland också kallas: en korsning mellan svarta vinbär och krusbär som ni förstår). Jag kan har använt 125 g frysta bär och en knapp dl socker (och kanske en skvätt citron?) men det är osäkert, så vi skippar det och går direkt på pannacottan, som är gelatinfri.

Pannacotta är ju vääldigt individuellt hur man gillar konsistensmässigt. Jag gillar den så här:

Vaniljpannacotta, 2 portioner

2½ dl havregrädde
1½ msk socker
2 tsk vaniljsocker
1 msk agar agar-flingor (anpassa efter rekommendationerna på förpackningen)
Rör ihop alla ingredienser i en liten kastrull och koka upp. Rör om då och då, och låt sedan sjuda några minuter så att agar-flingorna så småningom löses upp.

Häll upp i portionsglas och ställ att stelna i kylskåp. Dekorera t ex med krusvinbärssås och servera.

Both comments and pings are currently closed.
Powered by WordPress | Designed by: Free WP Themes. | Thanks to Best Free WordPress Themes, Find WordPress Themes Free and Free WP Themes