Orientalisk fisk

Ingredienser
400 g djupfryst torskfilé
1 bukett broccoli
1 burk minimajs
1 paket risnudlar
ströbröd
salt
4 msk Teriyakisås
4 tsk sesamfrön eller ströbröd
1 förpackning cocktailtomater
japansk soja

Teriyakisås:
4 msk ljus sirap
4 msk japansk soja
2 msk vitvinsvinäger
2 tsk ingefära
1 vitlöksklyfta

Gör så här:
Börja med Teriyakisåsen. Koka upp alla ingredienserna under omrörning, passa så att såsen inte bränner vid. Ta kastrullen från värmen. Halvtina fisken så att du lätt kan skära den i bitar stora som fiskpinnar. Skär broccolin och minimajsen i munsstora bitar. Koka broccolin i en minut. Bryt sönder nudlarna i en plastpåse. Lägg dem i kokande vatten och låt koka 3 inuter, se förpackning. Sila av och skölj med kallt vatten.
Vänd fiskpinnarna i ströbrödet eller sesamfröna som är smaksatta med saltet. Stek fisken försiktigt på medelstark värme, ca 1½ minut på varje sida. Tillsätt teriyakisåsen och efterstek på låg värme i såsen. Taiskpinnarna ur stekpannan och bryn broccolin och majsen tillsammans med resten av teriyakissåsen på låg värme. Dela cocktailtomaterna och blanda ner dem tillsammans med nudlarna i pannan. Låt allt bli genomvarmt och smaka av med soja. Lägg upp nudlar och fisk på tallrik och servera.

Both comments and pings are currently closed.
Powered by WordPress | Designed by: Free WP Themes. | Thanks to Best Free WordPress Themes, Find WordPress Themes Free and Free WP Themes