Nigiri

Sushiris
Hälleflundra
Räkor
Lax
Wasabi
Färskost (ex. Philadelphia)

Tillvägagångssätt för nigiri:

Koka sushiriset enligt anvisningarna på förpackningen.

Doppa dina händer i kallt vatten och ta upp ca 2 msk kokt ris. Forma riset till en liten, fast, avlång risklump. Om man har svårigheter med att få riset till att hänga ihop så kan man använda en nigiriform där man trycker ner riset i formen.

Rör ihop wasabien och färskosten. Bred försiktigt ca ½ tsk färskostblandning på toppen av varje risklump.

Dekorera nu med en bit hälleflundra, räkor eller lax på toppen, allt efter egen smak. Lägg inte mer än en sorts fisk på varje.

Dekorera ev. med ett litet stycke tång bundet runt sushin.

You can leave a response, or trackback from your own site.
Powered by WordPress | Designed by: Free WP Themes. | Thanks to Best Free WordPress Themes, Find WordPress Themes Free and Free WP Themes