Medvetna och snabba vardagsrätter!

Jag får ofta frågan om vad jag och min familj äter på vardag kvällar.

Vi är som alla andra familjer, det ska gå fort och vara lätt, alla ska vilja äta det, stor som liten. Och så vill vi självklart att det är nyttigt och att det ger bra energi. Till vardags använder jag sällan recept utan mera vad som finns i kyl och frys, det får bilda måltiden, men viktigt är då att det alltid finns fräscha och bra livsmedel hemma.

Här är en liten sammanställning på lite basrecept som alla kan kryddas efter eget tycke och smak.

  •   Laxfiléer och rotsaker i ugn med kesella 1% och pepparrotsblandning.Lax
  •  Asiatisk kyckling gryta
    Strimlad kyckling, wokgrönsaker, kokosmjölk ev. currypasta.
  • Nötfärsbiffar med rödbetor
    Nötfärs 10%, ägg och finhackad lök. Färdigkokta rödbetor med smulad chevré och rostade pinjenötter.
  • Köttfärssås med röda linser och sallad
  • Broccoli och löksoppa med rostade pumpafrön och örtkeso
  • Grillade kycklingfiléer med rotfrukter och morotstsatsiki
    (matyoghurt + kesella, rivna morötter, vitlök, vitpeppar, salt).
  • Torsk i ugn med ruccola och pinjenötter
    Mixa ruccola, rostade pinjenötter, parmesanost och olivolja. Lägg röran på fisken och in i ugnen. Servera med råris eller bulgur.
  • Chili con carne
    Nötfärs 10 %, krossade tomater, vitlök, chili, kidneybönor, paprika, lök.
  • Falsk paella
    Saffran, vitlök, råris, ärtor, paprika, lök, kyckling, räkor, musslor.
Both comments and pings are currently closed.
Powered by WordPress | Designed by: Free WP Themes. | Thanks to Best Free WordPress Themes, Find WordPress Themes Free and Free WP Themes