Matkassen på nätet

Ibland kan det kännas oerhört jobbigt och tidskrävande att ordna middag. Först och främst måste man komma på vad man vill laga. Sen måste man ta sig till affären och trängas med andra butiksbesökare. Till sist måste man ställa sig i köket och faktiskt tillaga rätten. Vill man göra det mycket enklare för sig kan man istället beställa hem en matkasse.

Konceptet med de färdigpackade matkassarna med recept som levereras direkt till dörren, har gjort att mathandeln på nätet har ökat väldigt mycket. De två företagen som var först, Linas Matkasse och Middagsfrid, växer väldigt mycket. Linas Matkasse har hela 42 000 aktiva kunder. Men det har även kommit konkurrenter som försökt ta en plats på marknaden.

Olika leverantörer

Det många tycker är så smidigt med matkassarna är att de är tidssparare, dessutom måste man inte dra med barnen till mataffären. Man behöver heller inte komma på något recept och struktur heller eftersom att allt detta finns i kassen. Det kan dock vara svårt att veta vilken matkasse man ska välja. Då finns det sidor på nätet som jämfört de olika matkassarna och som även erbjuder rabatter. Några exempel på företag som erbjuder matkassar på nätet är Matkomfort, Middagsfrid, Linas Matkasse, Coop Online, MatHem och Ecoviva.

Årets julklapp

När den färdiga matkassen kom blev den så pass populär att den utnämndes till årets julklapp 2011. Men det finns även dem som faktiskt vill kunna välja vad de vill äta till middag men ändå vill ha kassen levererad hem. Då kan man istället gå online på någon av sidorna och beställa hem precis vad man själv vill ha. Fördelar med detta är att man kan handla vilken tid på dygnet man vill och dessutom finns bara riktiga kvalitetsvaror. Men något som många konsumenter har klagat på är att utbudet inte är lika stort som i en fysisk mataffär och att leveranskostnaderna är lite dyra.

Both comments and pings are currently closed.
Powered by WordPress | Designed by: Free WP Themes. | Thanks to Best Free WordPress Themes, Find WordPress Themes Free and Free WP Themes