2dl röda linser
1 msk rapsolja
1 gul lök
1 buljongfond ”Fond Du Chef”
400 g krossade tomater
6 dl vatten
4 morötter
1 msk sojasås
250 ml Havregrädde (Imat)
2 tsk curry
2-3 msk sweet chilisås
salt & peppar
Koka linserna separat enligt förpackningen. Låt de rinna av.
Hacka löken och fräs den lätt i en stor kastrull.
Skala och skiva morötterna, stek med dem lite i lökhacket.
Häll i de krossade tomaterna, buljongfonden, havregrädden, vattnet och kryddorna. Låt det småputtra ca.10 minuter.
Rör ner de röda linserna och låt puttra med ytterligare 5 minuter.
Smaka eventuellt av med salt och peppar. Toppa soppan med hackad persilja.
Hacka löken och fräs den lätt i en stor kastrull.
Skala och skiva morötterna, stek med dem lite i lökhacket.
Häll i de krossade tomaterna, buljongfonden, havregrädden, vattnet och kryddorna. Låt det småputtra ca.10 minuter.
Rör ner de röda linserna och låt puttra med ytterligare 5 minuter.
Smaka eventuellt av med salt och peppar. Toppa soppan med hackad persilja.
195 kcal per portion