Kladdkaka med kokos

Här är ett recept på en riktig god kladdkaka med kokos med smak av choklad och med en helt underbar glasyr av kokos och kaffe. Själva kladdkakan är god i sig och är en utmärkt kaka att baka även utan kokosglasyren, den blir ungefär som en brownie. Men jag tycker att kokos- och kaffeglasyren verkligen sätter pricken över i’et!

Denna kladdkaka med kokos är lättlagad och kan med fördel bakas som en stor portion om du skal baka till många. Denna portion passar till en vanlig rund kakform, så om du ska göra en större sats är det bara att gånga den upp 2-3 gånger. En kladdkaka blir, som alla andra kakor, bäst om man bakar den med riktigt smör.

kladdkaka-med-kokos

Ingredienser i kladdkaka med kokos:
100 g smör
2 ägg
1 1/2 dl socker
1 1/2 dl vetemjöl
1 1/2 tsk vaniljsocker
4 msk kakao
en nypa salt

Kokos- och kaffeglasyr:
50 g smör
1 dl florsocker
1/2 dl stark kaffe
2 msk kakao
1 tsk vaniljsocker
ca 40 g kokosflingor

Så här gör du kladdkaka med kokos och kaffeglasyr:
Smält smöret och låt det kalna lite medan du vispar ihop ägg och socker i en bunke. Blanda mjöl, vaniljsocker, kakao och salt i en annan bunke och häll det i socker- och äggblandningen, gärna genom en sil så du slippar klumpar. Rör grundigt och blanda smöret i sen lite i taget.
Smör en bakform eller använd bakplåtspapper och häll smeten i. Grädda kakan i ugen vid 170 grader i 25-30 minuter.

Kokos- och kaffeglasyr:
Smält smöret i en gryta vid låg värme. Sen kan du lägga alla andra ingredienser till glasyren i grytan, blanda grundigt och ta den från värmen. När kakan har svalnat brer man ut glasyren över kakan och den är ”ready to enjoy”! SÅ HIMLA GOTT!

PS. Jag bakade denna kladdkaka med kokos i går och tog med den på jobbet i dag – den verkade vara en ytterst populär kaka.

Both comments and pings are currently closed.
Powered by WordPress | Designed by: Free WP Themes. | Thanks to Best Free WordPress Themes, Find WordPress Themes Free and Free WP Themes