Kaffedrickare – köp en kvarn!

Den absolut bästa tjänst du kan göra dig själv är att skaffa dig en kaffekvarn!

Dricker du en kopp kaffe varje morgon – köp en kvarn!
Dricker du två på morgonen, en till lunch å en efter middagen – köp en kvarn!
Har du köpt en espressomaskin som du använder ibland/ofta/hela tiden – köp en kvarn!
Bjuder du dina gäster på kaffe en gång per vecka/månad/år – köp en kvarn!

Det finns tre stora majestätiska anledningar till varför du inte skall fortsätta ha malet kaffe hemma:

Den mest ekonomiska: Malet kaffe är en färskvara!
Den värsta fienden malet kaffe har är luft. Du kan köpa den mest dyrbara blandningen eller bönor från den mest exklusiva odlingen. När du väl har valt att mala kaffet så tar det inte många minuter innan de åtta hundra olika aromer- och smaker som finns i kaffet försvinner!
Så länge som du har hela bönor i ditt skafferi kan du förvara dem under en mycket längre tid utan att tappa kvalitet och smak. Så huruvida du dricker kaffe en gång om dagen/veckan/månaden så har du garanterat alltid mer smak i ett nymalet kaffe!

Den mest flexibla: Välj din bryggstil!
Ytterligare en styrka med en egen kaffekvarn är att du kan testa din kaffeblandning i olika bryggmetoder. Har du hittat den ultimata påsen med kaffebönor – som man så ofta gör – blir man snabbt nyfiken på hur den smakar och beter sig i olika bryggmetoder. Som bryggkaffe har den en fantastisk karaktär, men kanske hittar du andra nyanser om du skjuter en espresso! Eller efter en grov malning till en pressokanna – vad har ditt kaffe att säga dig då?!

Den mest varierande: Köp olika kaffesorter!
Morgonkaffet kanske kräver en riktigt mörkrostad blandning för att få fart på propellerna, medans lunch- eller eftermiddagskaffet smakar bättre med en mellanmörk blandning. Eftersom du nu har hela bönor hemma kan du även ha fler sorter. Du behöver inte oroa dig längre att kaffet skall tappa smak och karaktär innan du hinner dricka upp det. Förvarar du ditt kaffe undan från soljus och på en torr och sval plats kan det ligga i flera veckor.

En kvarn är den bästa investeringen du kan göra för att alltid få ett godare kaffe i din kopp – hur ofta eller sällan du än dricker kaffe.

Both comments and pings are currently closed.
Powered by WordPress | Designed by: Free WP Themes. | Thanks to Best Free WordPress Themes, Find WordPress Themes Free and Free WP Themes