Kaffe för hälsan

Kaffet är någonting som många behöver för att kunna starta sin dag. Ljudet av bönor som mals och doften av nybryggt kaffe som når upp i näsan är några av de bästa upplevelser för sinnet man kan uppleva när man tillhör en av de alla i världen som älskar kaffe. Vi svenskar är faktiskt de som dricker näst mest kaffe i världen, endast finländarna dricker mer kaffe än vi gör. Vi använder det både för att vakna upp och bli piggare, samt som sällskapsdryck, att ta en fika med kaffe och bulle är i det närmaste ett svenskt nationellt arv som vi vårdar väl, och det finns många företag som sysslar med kaffe. Att vara rättvisemärkta och jobba med ett miljöperspektiv är viktigt för många företag i dagsläget, detta även för kaffeföretagen där Beans AB är några av de som ligger i framkant när det kommer till miljötänk och rätt certifieringar. Rättvist kaffe är godare kaffe.

Men kaffet är inte bara en god, trevlig dryck som vi gärna dricker tillsammans med andra. Kaffet kan också vara bra för vår hälsa och göra att vi lever längre, kan man läsa här i Svenska Dagbladet. Man vet inte vad det är i kaffet som ökar livslängden, men kaffe verkade kunna kopplas till minskad risk att dö av hjärtfel, stroke, infektioner och olyckor. Här får man fundera över sambandet mellan orsak och verkan, kanske är det bara så att de som dricker kaffe är lyckligare för att det är en så god och uppiggande dryck? Oavsett vilket så kan vi helt enkelt fastställa att kaffedrickandet är en del av vår vardags som för någonting gott med sig, oavsett om det är smaken, de vinster man får på hälsan eller den sociala biten av kaffedrickandet man väljer att fokusera på. Bjud över en vän på en kopp kaffe idag och njut av det svarta guldet i koppen!

Both comments and pings are currently closed.
Powered by WordPress | Designed by: Free WP Themes. | Thanks to Best Free WordPress Themes, Find WordPress Themes Free and Free WP Themes