Julköttbullar

Ingredienser:julkottbullar
500 g köttfärs
2 potatisar
1 liten gul lök (eller lökpulver)
1 ägg
1 dl vispgrädde
2 msk ströbröd
1 msk stark, söt senap
1/2 msk salt
1/2 tsk malen ingefära
1/2 tsk malda nejlikor
1/2 tsk malen vitpeppar
1/2 tsk strösocker

Gör så här:
Skala och koka potatisarna och låt dem svalna. Blanda grädden med ströbrödet och låt det stå och svälla. Blanda kryddorna med salt och socker. Finhacka löken. Blanda ner kryddblandningen, löken och senapen i ströbrödsgrädden. Mosa potatisen som blandas ner i smeten tillsammans med ägget. Häll till sist ner köttfärsen i smeten och blanda ordentligt.

Blöt händerna och rulla köttbullar som du lägger på en smord plåt eller ugnsform. Stek dem sedan i ugnen på 175 grader i ca 20 minuter. Vill du hellre steka dem i stekpanna så går det också bra, men stek inte på för hög värme. Ett tips är att först steka dem i ugnen för att få köttbullarna fasta i sin runda form och sedan steka på dem en stund i stekpanna för att få en fin stekyta.

Both comments and pings are currently closed.
Powered by WordPress | Designed by: Free WP Themes. | Thanks to Best Free WordPress Themes, Find WordPress Themes Free and Free WP Themes