Kola är sött och gott oavsett om det är jul eller inte. Det finns många olika recept på kola, ett för var jul i historien minst. Det här receptet har jag snott från min vän Lisa och lagt till havssalt, både i smet och lite extra till fotningen (överflödigt). Mycket gott!
Lönnsirapscupcake med hårt vispad grädde (spritsad med Atecos 869 stjärntyll) och kola.
Kola med havssalt, ca 50 st beroende på storlek
1 1/2 dl socker
100 g margarin
1 1/2 dl ljus sirap
4 msk kakao
1/2 tsk vaniljpulver
flingsalt till garnering
Olja en bakform med neutral rapsolja.Blanda socker, margarin, sirap och kakao i en kastrull och koka upp. Sänk värmen och sjud kolan tills den uppnåt 125°C. Ta från värmen och tillsätt vaniljpulvret. Häll över kolasmeten i formen. Låt svalna något och strö sedan över flingsalt. Klipp eller skär slutligen kolan i ätvänliga munsbitar när kolan blivit sval nog att ta i.