Grön chokladmousse

Det här är en mousse för dem som gillar lite mustigare och kraftfullare chokladsmak. Den är också för dem som kan tänka sig att äta chokladmousse till frukost, för det kan man i princip. Visst innehåller den fett, men det är bra fett, och sockret är av det snällare slaget.

En del av er som läser ingredienslistan nedan känner er kanske tveksamma, men jo, jag har skrivit rätt. Den gröna ingrediensen är en av råkostvärldens kanske bästa desserthemligheter. Schh!

Ett par tips för den som vågar sig på denna grönare chockomousse. Det här är ett recept där de individuella ingredienserna spelar stor roll för slutsmaken. Välj fina, ekologiska ingredienser och anpassa smaken allteftersom: smaka av och tillsätt mer kakao, mer sötma, mer salt, eller vad som behövs för bra balans. Vill du ha moussen sötare föreslår jag att du sötar med agave eller honung istället för dadlar, mest för att dadlarna när man tillsätter dem i efterhand är svårare att mixa sönder helt, men det går naturligtvis också.

Grön chokladmousse, 2 portioner

0,6 dl vatten (mer om du föredrar en lösare mousse)
6 färska dadlar (ev färre om du har stora Medjools)
3/4 tsk vaniljpulver
en nypa salt
1 mogen *avokado
1/2-3/4 dl kakao
ev agave/honung om du vill ha sötare
Häll vatten och dadlar i en matberedare och mixa till en lös smet. Skrapa ner innehållet från behållarens väggar och tillsätt resten av ingredienserna. Börja med den mindre mängden kakao. Kör och stanna sedan för att skrapa ner sidorna, kör igen och smaka av. Tillsätt mer kakao och ev annat som kan behövas. Kör igen, smaka av osv.

Servera som är eller för den delen med grädde, men då håller moussen förmodligen inte som frukost längre :)

607a

Both comments and pings are currently closed.
Powered by WordPress | Designed by: Free WP Themes. | Thanks to Best Free WordPress Themes, Find WordPress Themes Free and Free WP Themes