Glöd på grillkvällen

Äntligen! Värme, sol och sommar! På med glasögonen, leta fram sommarkläderna och börja njut av att den äntligen är här. För visst har man väntat? I år har det verkligen känts som att vintern aldrig skulle ta slut, och med tanke på hur kort förra årets sommar var, är den här lite extra efterlängtad. Förhoppningsvis blir den en sommar som kommer med mycket sol, och speciellt: många grillkvällar! När man bor i Sverige som vi gör, uppskattar man värmen lite extra. Den är ju inte så ofta den är här, som ni vet. Och när den väl kommer, märks det på folket. Överallt på internet ser man folk som njuter i solen, med glass och annat gottigt. Grillkvällarna har redan dyka upp, och man ser mängder av grillad majs, korv, hamburgare och annat smaskigt. Men hur anordnar man egentligen den bästa grillkvällen?

Marinad och vin
En riktigt bra grillkväll har två superviktiga ingredienser: bra väder och gott kött. Resten kommer oftast lösas sig, men om maten är dålig och regnet öser ner, är det klart att man kommer att bli missnöjd. Vädret kan man ju inte påverka, men köttet är en annan sak. Marinaden är viktig, för det ger köttet det lilla extra, men också hur den grillas är någonting som man måste ha koll på under kvällen. Självklart är också tillbehören viktiga. För mer tips om vad man kan laga och hur en ska göra får du genom att läsa här. Sist men inte minst måste man ju också tänka på vinet. Vad en ska ha, beror på vad man lagar. Lättast får du svar om du söker på ” vintips till grillat” och sedan läser dig vidare. Förhoppningsvis (och troligtvis) hittar du vad du söker, och kvällen får det där lilla extra som ett riktigt gott vin kan ge. Passa på nu innan det är försent. Släng iväg inbjudan, handla mat, tänd grillen och gör dig redo för en fantastisk kväll.

Both comments and pings are currently closed.
Powered by WordPress | Designed by: Free WP Themes. | Thanks to Best Free WordPress Themes, Find WordPress Themes Free and Free WP Themes