Revbensspjäll må vara tjocka eller tunt skurna − med en smakrik marinad eller glaze med till exempel honung och ingefära eller chili blir det smaker som dröjer sig kvar i minnet. På julbordet har revbensspjällen en given plats, men det är bra bjudmat året runt.
1 kg revbensspjäll
1 – 1 1/2 tsk salt
mjölk- och sojafritt margarin
apelsin i skivor till garnering
Glace
1/2 dl apelsinjuicekoncentrat
1/2 dl flytande honung
1 msk finriven färsk ingefära
1 msk finhackad röd chilifrukt
1 msk rapsolja
Sätt ugnen på 175°C.
Lägg revbensspjället i smord ugnssäker form och salta.
Glace: Blanda glacen och pensla på lite av den.
Sätt in revbensspjället i mitten av ugnen och ta då och då och pensla med glacen. När benen lossar från köttet är det klart. Ungefärlig stektid 1-1,5 timmar.
Garnera med apelsinskivor och servera.