Fiskgryta

Du behöver följande ingredienser till detta recept fiskgryta.

500 gram torsk.
5 dl kraftig fiskbuljong
2½ dl matlagningsgrädde
2 tärnade paprikor (ev. en röd och en gul)
2 rödlök
2 purjolök
Ca. 10 gröna sparris, skurna i mindre bitar
2 palsternackor, skalade och tärnade
Lite olja
1 kruka färsk dill
Salt och peppar

Tillvägagångssätt för fiskgryta:

Tvätta och rensa purjolöken. Skär bort den nedersta och översta delen på varje purjo och skiva sedan resterande del i ca 1 cm tjocka skivor. Dela rödlökarna i två delar och skiva. Stek purjolöken och rödlöken i lite olja i en stor gryta.

Häll i buljongen och koka upp. Tillsätt fisken, den ska vara rensad och skuren i mindre bitar. Låt koka tills fisken blir vit i köttet. Häll i resterande grönsaker och matlagningsgrädden. Låt koka i ytterligare 10 min och smaka så av med salt och peppar. Strö hackad dill på toppen.

Servera grytan med förslagsvis ris eller potatis.

You can leave a response, or trackback from your own site.
Powered by WordPress | Designed by: Free WP Themes. | Thanks to Best Free WordPress Themes, Find WordPress Themes Free and Free WP Themes