Festkyckling med glaserade kastanjer

Portioner: 4 portioner
Tid: 1½ timme

Ingredienser:
1 stor tinad broiler
1 ½ tsk salt
1 kryddmått svartpeppar
1 kryddmått timjan
skal av en halv citron
1 knippa persilja

Till pensling:
2 msk olja
1 msk äkta soja

Till kastanjer:
½ kg kastanjer
vatten, salt
2 msk smör eller margarin
½ tsk socker
2 dl buljong

Ugn: 175-200 grader

Gör så här:
Skölj och torka kycklingen och krydda den både inuti och utanpå med en blandning av salt, peppar, timjan och citron. Lägg persiljan
inuti kycklingen och fäst upp ben och vingar. Lägg kycklingen på galler över en långpanna och sätt in den i ugnen, 200 grader. Sänk värmen efter c:a 15 minuter, pensla med en blandning av olja och soja och låt den steka c:a 50 minuter eller tills den känns alldeles mör. Pensla ytterligare några gånger under stekningen. Kryssa kastanjerna i spetsen och koka dem i vatten med en nypa salt c:a 15 minuter. Skala dem och putsa bort hinnan
innanför skalet. Hetta upp fettet i en stekpanna och bryn kastanjerna lätt. Tillsätt socker och buljong och låt kastanjerna koka under lock och på svag värme några minuter. Lägg locket på glänt och låt buljongen sakta koka in. Rör om då och då så att kastanjerna blir vackert glaserade.

Both comments and pings are currently closed.
Powered by WordPress | Designed by: Free WP Themes. | Thanks to Best Free WordPress Themes, Find WordPress Themes Free and Free WP Themes