Bruschettapizza – färsk tomat och basilika

Det är ingen hemlighet att jag älskar att laga hemmagjord pizza! Denna vecka testade jag en ny och helt fantastisk god variant, nämligen en bruschettapizza. Bruschetta är traditionellt rostade brödskivor som gnuggas med rå hvitlök och toppas med tex. tärnade tomater og färsk basilika och massor god olivolja. Himla gott i sig själv. Sen har jag för länge sen smakat en bruschettapizza på restaurangen Vapiano och har sedan tänkt att jag ville försöka att göra en egen variant. Då det var flera år sen jag var på Vapiano och jag inte kommer ihåg riktigt hur pizzan var har jag gjort en egen pizza fritt på temat ”en pizza som gärna hade varit en bruschetta”.

bruscettapizza

Ingredienser till bruschettapizza:
(Det blir topping till ca. 3 bruschettapizzor, )

1 sats pizzadeg – mitt recept på pizzadeg finns här
1 sats tomatsås – Här hittar du bland annat mitt recept på tomatsås
1 påse färsk mozzarella
3-4 tomater
färsk basilika
olivolja
1/2 vitlöksklyfta
rucolasallad, ca. et halvt paket
en bit parmesanost til att hyvla över pizzan

Så lagar du bruschettapizza:
Jag utgår ifrån att du har pizzadeg och tomatsås klar vid denna punkt. Tärna tomaterna och lägg dem i en sil eller durkslag. Salta lite och låt det stå 5-10 min så att något av saften rinner från tomaterna. Hacka basilikan og blanda sen med tomaterna i en skål, pressa vitlök i, ringla olivolja över och blanda ihop. Skölj rucolan.

Då är du klar till att baka din pizza. Kavla ut degen och lägg på tomatsås och ost. När pizzan har gräddat klart i ugnen (självklart på en baksten, eller hur?) tar man den ur ugnen och lägger på först tomat/basilikablandningen och sen rucola. Till slut hyvlar man parmesan över i pizzan i generösa flagor. Ringla över mer olivolja efter smak. Ät på en gång medans din bruschettapizza fortfarande är varm. Så. Himla. Gott.

Pizza av vilken som helst sort passar dessutom bra att ha med i matlådan dagen efter. Jag brukar äta den kall, då den blir lite tråkig och gummiaktig om man värmer den i mikron. Lycka till med din bruschettapizza!

Both comments and pings are currently closed.
Powered by WordPress | Designed by: Free WP Themes. | Thanks to Best Free WordPress Themes, Find WordPress Themes Free and Free WP Themes