Bra start på dagen!

Dolph Lundgren sa i en intervju på TV ” Man ska äta frukost som en kung, lunch som en prins och middag som en fattiglapp”. Det ligger mycket i det. Tyvärr finns det alltför många som gör tvärtom.

Att starta dagen med en god och näringsrik frukost som innehåller fetter av hög kvalité, fullvärdigt protein och lågglykemiska kolhydrater gör det möjligt för kropp och hjärna att arbeta och fungera ordentligt fram till nästa huvudmål.

Frukost är det mål som vi oftast äter med liknande innehåll morgon efter morgon alla årets dagar. Att förbättra sin frukost genom att exempelvis byta ut rostbrödet mot fullkornsbröd eller de sötade flingorna mot osötad müsli ger stor effekt för hälsan. Lägg till ett ägg och du kommer känna en lång mättnad – som gör att du klarar dig fram till lunchen utan sötsug eller trötthet.

 

Starta dagen på det bästa sättet,

din egen hemgjorda osötade müsli.Mysli

Så här gör jag:

4 dl blandade flingor (havre, bovete, dinkel m.m)

1 dl solroskärnor

2 dl govhackade nötter (valnötter, mandlar, paranötter m.m)

1 dl linfrön

2 dl frön (pumpa, sesam m.m)

Blanda allt på en plåt och sätt in för rostning i ugnen, 175 gr ca. 20 min. Viktigt att röra runt var 5:e minut.

När blandningen svalnat så blanda ned torkad frukt ex. aprikoser, russin, goijebär, torkade blåbär. Kanske kanel, för att få ett ännu lägre insulin påslag.

Häll upp i en vacker glasburk och även ögat får njuta!

Both comments and pings are currently closed.
Powered by WordPress | Designed by: Free WP Themes. | Thanks to Best Free WordPress Themes, Find WordPress Themes Free and Free WP Themes