Det är lättare att laga näringsriktiga och sunda måltider om skafferi, kyl och frys är laddade med bra livsmedel.
Lägger man också några timmar till att planera veckans måltider så vinner man både tid och pengar.
Det här livsmedel tycker jag är utmärkta att ha hemma för att få till ”bra mat”:
Kylen:
Ägg
Ost 10%
Kesella1%
Keso
Naturell yoghurt
Mjölk
Havregrädde
Rostbiff
Skinka lufttorkad
Frysen:
Kyckling
Nötfärs 10%
Lax
Vitfisk
Plattfisk
Skaldjur
Wokgrönsaker
Broccoli
Gröna ärtor
Bär
Champinjoner
Blomkål
Majs
Grönsaks blandningar
Skafferiet:
Olivolja & Rapsolja
Kokosolja
Balsamvinäger
Dijon senap
Nötter & frön
Honung
Torkad frukt
Färsk frukt
Grönsaker i många färger
Oliver
Mysli osötad
Havregryn
Matvete & Mathavre
Råris & Basmatiris
Quinoa
Linser & Bönor
Risnudlar
Sardiner
Makrill
Tonfisk
Krossade tomater